Testamentti

Asiantuntija avuksi testamentin laadintaan | Turku, Kaarina, Raisio

Testamentin tekoa on hyvä miettiä, jos esimerkiksi haluat turvata avo- tai aviopuolisosi taloudellista asemaa, perheeseesi kuuluu "sinun, minun ja meidän lapsia" tai olet laatinut avioehtosopimuksen. Jos sinulla ei ole lapsia tai et ole naimisissa haluat ehkä muistaa kummilastasi, pitkäaikaista hoitajaasi tai tukea sydäntäsi lähellä olevaa hyväntekeväisyyskohdetta, testamentti varmistaa tahtosi toteutumisen. Testamentilla voidaan säästää selvää rahaa perintöverojen suhteen. Saat testamenttien laadinnat Perintöpisteestä muun muassa Turun, Kaarinan, Raision, Liedon, Ruskon ja Naantalin alueelle - kysy!

Testamentille on asetettu laissa hyvin tiukat muotomääräykset, mistä johtuen sen laadintaan on hyvä ottaa mukaan asiantunteva tekijä. Yhdessä voimme miettiä teidän tilanteeseenne parhaiten sopivat ratkaisut. 


Testamentti tuo taloudellista turvaa omaisille

Testamentin tai lahjakirjan avulla omaisuuden jakoa on mahdollisuus ohjata haluttuun suuntaan niin perintö- ja lahjaverotuksen kannalta järkevästi kuin perintöriitojen ehkäisemiseksi. Testamentilla voidaan myös tuoda taloudellista turvaa omaisille sekä esimerkiksi varmistaa omaisuuden säilyminen suvussa sulkemalla pois testamentin saajien puolisoiden avio-oikeus. Usein testamentti ja avioehtosopimus mietitään kuntoon samalla kertaa, koska niiden kautta määrittyy puolisoiden keskenäinen aviovarallisuussuhde. Kun otat yhteyttä osaavaan testamentin tekijään tiedät, että asiat sujuvat kuten pitääkin.


Testamentit – hyvä tietää

 • Perimysjärjestys
  Mikäli perittävä ei ole laatinut testamenttia, omaisuus siirtyy perittävän kuollessa laillisen perimysjärjestyksen mukaiselle perillistaholle. Viime kädessä omaisuus saattaa mennä valtiolle.
 • Omistusoikeustestamentti
  Perinnön saaja saa omaisuuteen omistusoikeuden ja maksaa saannostaan myös perintöveron.
 • Käyttöoikeustestamentti
  Käyttöoikeuden saajalle ei määrätä lainkaan perintöveroa, ja samalla käyttöoikeuden saajan oikeus saattaa alentaa merkittävästi omistusoikeuden saajan perintöveroa.  Käyttö- ja hallintaoikeustestamentit ovat verotuksellisista syistä johtuen hyvin suosittuja puolisoiden kesken, joilla on yhteisiä lapsia.
 • Avio-oikeus perittävään omaisuuteen
  Avioliitoista lähes puolet päättyy nykyään avioeroon, mikä vaikuttaa myös testamenttien laadintaan. Onkin hyvin yleistä poistaa testamentilla omien lasten ja muiden testamentinsaajien nykyisten ja tulevien aviopuolisoiden avio-oikeus perittävään omaisuuteen avioeron varalta. 
 • Lahjakirja
  Perintöveron progressiivisuuden vuoksi joskus voi olla hyvä siirtää osa omaisuudesta seuraavalle sukupolvelle jo elinaikana. Lahjanantaja voi haluetassaan pidättää itselleen käyttöoikeuden lahjoitettuun omaisuuteen, mikä alentaa lahjansaajan lahjaveroa samalla tavalla kuin testamenttisaannon osalta. 

Ota yhteyttä »